Prijava
Splitska banka OTP Group
10. studenog 2017.

Održan 18. Financijski doručak u Splitu i Zagrebu

18. po redu Financijski doručak pod nazivom „Hrvatska i Euro – kada, kako i zašto?“, u organizaciji Splitske te po prvi puta i OTP banke, tradicionalno je održan u dva najveća hrvatska grada okupivši eminentne ekonomske stručnjake, gospodarstvenike i klijente. Naime, 9. studenog održan je u prelijepom Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Splitu te 10. studenog 2017.  u veličanstvenom ambijentu muzeja Mimara u Zagrebu.

Uvodnom riječi, kojom je otvoren Financijski doručak u Splitu i u Zagrebu, Slaven Celić, predsjednik Uprave Splitske banke zahvalio je svim klijentima Splitske i OTP banke na suradnji i povjerenju te naglasio kako će OTP grupa svojim ulaganjem u hrvatsko gospodarstvo kao i svojim društveno odgovornim poslovanjem, nastaviti doprinositi razvoju i rastu gospodarstva, ali i društva uopće, a pogotovo ne zaboravljajući Dalmaciju. Ovom prigodom je, također, istaknuo kako je Dalmacija domicilna regija obiju banaka te će buduća spojena, uskoro četvrta po veličini banka na hrvatskom tržištu, imati dominantnu ulogu.

Financijski doručak potom je nastavljen zanimljivom raspravom pod imenom „Hrvatska i Euro - kada, kako i zašto?“.  Hrvatski makroekonomski stručnjaci dr.sc. Maruška Vizek, mr.sc.Velimir Šonje, dr.sc. Vladimir Šimić, Zdeslav Šantić i  gospodarstvenik Josip Berket, u Splitu su nas proveli kroz očekivanja, želje, nade, ali i opasnosti od uvođenja Hrvatske u Eurozonu, dok su u Zagrebu na istu temu raspravljali makroekonomski stručnjaci dr. sc. Maruška Vizek, mr. sc. Velimir Šonje, dr. sc. Marijana Ivanov, Zdeslav Šantić i gospodarstvenik Petar Vlaić. Obje rasprave moderirao je novinar Boris Mišević, a prikazale su viđenje procesa iz različitih kutova te se moglo zaključiti kako će sam proces ulaska u Eurozonu biti iznimno zahtjevan, kako za kreatore gospodarske politike, tako i za domaće gospodarstvenike.