Tražite online kreditni zahtjev? Kliknite ovdje i popunite ga odmah!

Prijava
Splitska banka OTP Group

Kao dominantni igrač na bankarskom tržištu Mađarske i središnje Europe OTP grupa pruža visokokvalitetne financijske usluge za više od 12,5 milijuna svojih klijenata u devet zemalja putem poslovnica, mreže bankomata i POS uređaja, interneta, elektronskih kanala i opsežne mreže partnera.

Od svog osnutka 1949. godine, tvrtka se razvila u univerzalnog pružatelja financijskih usluga. Narodna štedna banka 1990. godine postaje javna tvrtka s temeljnim kapitalom od 23 milijarde forinti, nakon čega mijenja ime u Narodna štedna i komercijalna banka. Naposljetku se nebankarske aktivnosti izdvajaju iz banke, zajedno s organizacijskim jedinicama koje su ih podržavale.

Privatizacija OTP banke  započinje 1995. putem triju javnih ponuda te izlistavanja bančinih dionica na Budimpeštansku burzu. Vlasništvo banke trenutno je disperzirano između privatnih i institucionalnih investitora.

U posljednjih nekoliko godina, mađarska OTP banka uspješno je pribavila nekoliko akvizicija, čime je postala ključni igrač u regiji. Osim u Mađarskoj, OTP grupa trenutno posluje u osam zemalja regije putem podružnica i to u Bugarskoj (DSK Bank), Hrvatskoj (OTP banka Hrvatska), Rumunjskoj (OTP banka Rumunjska), Srbiji (OTP banka Srbija), Slovačkoj (OTP banka Slovačka), Ukrajini (CJSC OTP Bank), Crnoj Gori (Crnogorska komercijalna banka) te Rusiji (OAO OTP Bank).

Kontinuirani razvoj i širenje banke značajno je doprinijelo uspješnom i učinkovitom poslovanju ove bankarske grupe koja pruža najkvalitetnije usluge građanima i institucionalnim klijentima. U Hrvatskoj OTP grupa u svom sastavu od početka svibnja ima Splitsku banku i OTP banku te njihova povezana društva. Očekuje se da će se potupno spajanje banaka provesti do ljeta 2018.