Tražite online kreditni zahtjev? Kliknite ovdje i popunite ga odmah!

Prijava
Splitska banka OTP Group

Za sve financijske transakcije s inozemstvom – primanja, plaćanja i slično – potrebni su vam devizni računi. Ovisno o potrebi na raspolaganju su vam devizni tekući račun ili devizni žiro račun.

Devizni tekući račun

Transakcijski račun po kojem ostvarujete redovita primanja iz inozemstva (inozemne mirovine, plaće i drugo). Kako biste ga otvorili, nije vam potreban dokument kojim se potvrđuje svrha otvaranja računa.

Uplate - dozvoljene su sve vrste bezgotovinskih uplata; gotovinske uplate dozvoljene su isključivo od strane vlasnika ili opunomoćene osobe.

Isplate - dozvoljene su sve vrste isplata; sredstva s deviznog računa fizičke osobe-rezidenta mogu se koristiti i za plaćanje uvoza roba i usluga te za druga plaćanja u inozemstvo, ali se ne mogu kao kapital transferirati u inozemstvo (osim uz posebno odobrenje HNB)

Devizni žiro račun

Otvara se u svrhu primanja sredstava iz inozemstva i jednostavnog raspolaganja sredstvima na računu putem VISA ili Maestro Electron kartice. Omogućuje slanje i primanje deviznih doznaka. Često ga, primjerice, koriste fizičke osobe koje pružaju turističke usluge nerezidentima

Ostale značajke

  • Prilikom ugovaranja deviznog računa izdaje se debitna kartica.
  • Na deviznom računu  kamata se obračunava i pripisuje na kraju godine.
  • Devizni račun po kojem se ostvaruje redovni priliv (inozemne mirovine, plaće i dr.) može biti temelj za odobrenje prekoračenja ili kupnju jednog od paketa usluga.

Želim saznati više!

Popunite osobne podatke i tako naručite poziv iz našeg Kontakt centra ili nam se direktno obratite porukom.

Fill in the personal details and order the call from our Contact Center or contact us directly via message.

Potvrđujem istinitost kontakt podataka i Banci dajem izričito dopuštenje da me kontaktira